Ilse

Gerstekorrels verwijderen
Wat zijn gerstekorrels / millia's?

Dit zijn kleine wit/ gele speldeknopjes die op elke leeftijd voor kunnen komen en vooral op droge gedeelten van het gezicht. Vaak op wangen en rondom de ogen. Het zijn eigenlijks kleine talgcytsten gevuld met verhoornde cellen (= dode huidcellen).

Cosmetisch zijn milia's storend en daarom worden ze door de schoonheidsspecialistes van Bink & Beauty, verwijderd tijdens een gezichtsbehandeling of u kunt hiervoor ook een deelbehandeling boeken.

Hoe worden gerstekorrels / millia's verwijderd?

gerstekorrelWe verwijderen gerstekorrels met een steriel naaldje. Dit naaldje is zo scherp dat u dit nauwelijks voelt als we hiermee het witte pareltje open prikken. Daarna wordt de inhoud er met tissues uitgedrukt. Wanneer het korreltje erg diep zit kan er een klein korstje ontstaan (bijvoorbeeld op het voorhoofd), maar vaak ziet u er na een uurtje al niks meer van terug.

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Gerstekorrels onstaan doordat de uitvoergang van een talgkliertje verstopt raakt. Het pareltje (wit knobbeltje) bestaat uit dode huidcellen en talg. Gerstekorrels kunnen wel zo groot als een doperwt worden.