Ilse

Couperose behandeling
Couperose behandeling Couperose is een huidaandoening die gekenmerkt wordt door rode vlekken in het gezicht. De rode vlekken worden veroorzaakt door uitzetting van kleine bloedvaatje die onder de oppervlakte van de huid liggen. De bloedvaatjes onder de huid zijn zichtbaar en zien er vaak konkelend uit. Couperose wordt vaak als zeer storend ervaren.

Hoe en waar ontstaat couperose?

Couperose kan uit zichzelf ontstaan en soms naar aanleiding van rosacea, een ontstekingsreactie vanuit de huid. Couperose zelf brengt geen medische risico's met zich mee, maar het kan gepaard gaan met klachten als een strakke huid en zeer gevoelig. Het ontstaat vaak in het gezicht op de wangen, neus en voorhoofd. In feite kan iedereen couperose krijgen, alleen is de één meer vatbaar ervoor dan de anderen. In het algemeen hebben Noord en West Europeanen hier last van, mensen met een lichte huid.

Couperose behandeling

Het verwijderen van couperose gaat op vrij eenvoudige wijze door middel van diathermie.

Een fijn naaldje (haardikte) wordt in het vaatje gestoken. Vervolgens wordt er stroom gegeven en wordt het vat van het bloedvaatje als het ware dichtgebrand. Het lichaam ruimt daarna zelf het vernietigde vaatje op.

Couperose

  Voor behandeling       Na behandeling

 

Aantal behandelingen

Afhankelijk van de hoeveelheid couperose zijn één of meerdere behandelingen nodig. De vaatjes die behandeld zijn zullen wegblijven. De aanleg voor gesprongen vaatjes verdwijnt echter niet. Na verloop van tijd kan er dus een vaatje springen naast het eerder behandelde vaatje. Wij adviseren om eens in de zoveel tijd, afhankelijk per persoon, een couperosebehandeling te ondergaan om de couperose in toom te houden.

Couperose voor en na behandeling

  Voor behandeling.              Na behandeling.