Ilse

Intuïtieve massage
massage_behandeling

Intuïtieve massage is masseren vanuit je hart, je gevoel. Je werkt niet volgens een plan of schema vanuit je hoofd zoals de standaard massages, maar je luistert steeds bewust naar wat je wordt ingegeven in je contact met degene die je masseert. De massage werkt helend op de spieren, bloedcirculatie en organen, chakra’s en energiebanen. Intuïtie kan worden omschreven als een ingeving, een vorm van direct weten, zonder dat je dit van te voren hebt bedacht of beredeneerd. De intuïtieve massage bevrijdt je van de vast omschreven regels. Door het echte invoelen tijdens de massage worden de technieken intenser en iedere massage uniek.

Effect

Bij intuïtieve massage worden gevoelens van voldoening, vertrouwen en vreugde opgeroepen. Er kan energie worden vrijgemaakt, die eerst werd verspild door spanning. Ook de de houding en de gezichtsuitdrukking kunnen ingrijpend veranderen, doordat chronische gewoonten van actie en reactie worden doorbroken. Op geestelijk niveau kan zowel de ontvanger als de masseur een verhoogde staat van bewustzijn bereiken, het gevoel van aanwezig zijn in het moment, wat ook met meditatie wordt ervaren.

Techniek

Bij de intuïtieve massage is de houding van de masseur en de gemasseerde zeer belangrijk. Als je de massage ondergaat moet je je ontspannen, maar wel alert zijn en je concentreren op de aanraking. De masseur moet geconcentreerd blijven en jij moet je volle aandacht geven, anders wordt de helende energie, die via de handen wordt doorgegeven, afgezwakt of afgeleid. Als de masseur gecentreerd is, wordt die geleid door zijn intuïtie en merkt hij eerder waar de spanning zich bevind en waar de energiebalans verstoord is. Om de handen geconcentreerd te houden, doen  masseurs bij deze massage vaak hun ogen dicht. Bij de intuïtieve massage ligt er geen beweging vast voor de masseur, maar als hij bij het behandelen van alle delen van het lichaam zijn intuïtie volgt, zullen er geen delen over het hoofd worden gezien.

 

Een behandeling begint met een kort intakegesprek, "terwijl je ondertussen kunt genieten van een heerlijk warm voetbad", waarin jij je wensen aan kunt geven. Bijvoorbeeld of je de massage puur doet voor de ontspanning of juist om bewust je lichaam beter te leren kennen

De massage zelf duurt de door jou aangegeven minuten, 60,90 of 120 minuten, je ligt op een heerlijk verwarmde tafel in een sfeervolle omgeving.