Ilse

Massage & Burn-out klachten
Helpt een massage bij een burn-out klachten?

Alleen vanuit ontspanning en rust kunnen we op nieuwe gedachten en ideeën komen. 

Ik krijg regelmatig de vraag of een massage de oplossing is voor een burn-out. Ik vertel mijn gasten altijd dat een massage niet de oplossing is voor deze klacht maar wel een bijdrage kan leveren aan het herstel van een burn-out. Een burn-out kan je herkennen aan de volgende symptomen:

 

Psychische klachten:

Concentratieverlies
Besluiteloosheid
Angst- en paniekklachten
Geheugenproblemen
Gevoelens van paniek
Snel kwaad
Jezelf snel ergeren
Gevoel van machteloosheid
Opgejaagd gevoel
Neerslachtig
Sneller agressief
Wantrouwen
Nergens zin in
Gevoelens van onzekerheid

 

Lichamelijke klachten:

Gevoel van uitputting
Pijn in de spieren
Nek- en schouderpijn
Spanning op de buikstreek
Energieloze stem
Hoge ademhaling
Snel moe of grieperig
Hoge hartslag
Hoge bloeddruk

 

Het effect van de massage:

Een massage zorgt ervoor dat lichaam en geest weer één worden. Ik zorg ervoor dat spanningen in het lichaam worden opgespoord en dat spieren worden losgemaakt. Tijdens dit proces komen afvalstoffen vrij die het proces van herstel versnellen. Hieronder  een aantal positieve effecten van een massage:

§  Verbeterde nachtrust

§  Je zit lekkerder in je vel

§  Je voelt je gelukkiger

§  Je merkt dat je minder gestrest bent

Tip: zorg er altijd voor dat je na een massage voldoende water drinkt. Dit bevorderd het proces van het afvoeren van afvalstoffen.

 

Waarom voel ik mij na een massage gelukkiger?

Tijdens de massage komt het stofje endorfine vrij. Dit wordt ook wel het geluk hormoon genoemd. Endorfine zorgt ervoor dat het gevoel van stress verdwijnt en dat je een verhoogd geluksgevoel ervaart. Natuurlijk is met één massage niet een burn-out opgelost, maar een ontspanningsmassage kan je wel weer even het gevoel geven hoe het aanvoelde om ontspannen te zijn.

 

Een behandeling begint met een kort intakegesprek, "terwijl je ondertussen kunt genieten van een heerlijk warm voetbad", waarin jij je wensen aan kunt geven. Bijvoorbeeld of je de massage puur doet voor de ontspanning of juist om bewust je lichaam beter te leren kennen

De massage zelf duurt de door jou aangegeven minuten, 60,90 of 120 minuten, je ligt op een heerlijk verwarmde tafel in een sfeervolle omgeving.